Onze kenmerken en huisregels

Jouw unieke beweging

DansJeVrij! is er voor mensen van 19 tot 99 jaar en voor de beginnende tot de doorgewinterde danser. Dansen en bewegen in alle vrijheid zoals jij dat graag doet. Jij maakt je eigen dans op jouw unieke manier. De workshop voorafgaand aan de vrije dansavond geeft je hopelijk inspiratie en misschien de aanzet tot nieuwe bewegingen voor jouw wijze van dansen.

Muziek die je verrast en uitdaagt

De DJ neemt je mee op een muzikale ontdekkingsreis met verschillende tempo’s, genres en emoties. Je danst op muziek die je verrast, je uitdaagt en je misschien soms even irriteert. Het kan zomaar zijn dat je een stukje opera, minimalistisch of Gregoriaanse muziek hoort, Afrikaanse drums, of de klanken van de didgeridoo. Wij hebben de voorkeur voor akoestische muziek en vragen de DJ om in de muziekkeuze ook zeker eens "buiten de gebruikelijke DJ-muziek" iets te laten horen. Heb je vragen, een verzoek of opmerkingen stuur dan een berichtje via het contactformulier.

Afgestemd dansen

In de danszaal dansen we en spreekt de muziek. Geluid maken, emotie tonen die bij jouw dans hoort, liggen, zitten, staan... Hoe jij beweegt is vrij, zolang je dat afstemt op de ruimte die je om je heen hebt natuurlijk! Of je nou in je eentje danst of met één of meerdere danspartners, respecteer jezelf, de ander en diens ruimte om te dansen. Als het zeer druk is op de dansvloer pas dan je bewegingen aan.

Onze basisregels zijn

Onze basisafspraken in en om de danszaal zijn:

 • kom alleen dansen als jij fit en gezond bent en geen luchtwegklachten hebt
 • iedere danser respecteert de ruimte en de keuzes van de ander. Iedereen kan altijd naar een ander een gebaar maken om aan te geven: ‘houd afstand’
 • wil je samen met iemand dansen, benader die persoon dan afgestemd. Kijk of de ander dat ook wil. Verheug je op een mooie dans samen als de ander daarvoor open staat. En respecteer de ander als die met een Namasté of ander gebaar, aangeeft alleen verder te willen dansen.
 • we dansen op blote voeten (of schoentjes met zachte zolen) en in makkelijk zittende kleding. Naast de danszaal is ruimte om je om te kleden.
 • de social-talk doen we buiten de danszaal om de muziek de muziek en de dans de dans te laten. Als je op de dansvloer beleeft hoe intens en mooi het is wanneer verstillende muziek het enige is wat je hoort tijdens het dansen, dan begrijp je vast waarom we dit vragen.
 • mogelijk worden er aanwijzingen door het organiserende team gegeven. We gaan er van uit dat je die opvolgt.
 • er zijn hapjes, water en thee en die kan je nuttigen in de aparte ruimte daarvoor. Eigen drankfles meenemen kan ook.
 • inloop (in de zaal) is mogelijk vanaf kwartier voor aanvang workshop. Wees op tijd, dan kunnen we samen beginnen.

Er zijn geen corona maatregelen meer.

Praktisch en van belang

 • Wij adviseren je geen sterke parfums te gebruiken.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor je spullen. Neem eventueel spullen van grote waarde mee in een tas de danszaal in en leg het daar waar niemand er last van heeft.
 • Denk er aan je telefoon uit te zetten.
 • Voorwerpen die aan het eind van de avond achter blijven, worden op de danslocatie maximaal een half jaar bewaard en gaan daarna naar een kringloopwinkel.
 • Het gebruik van alcohol, drugs of roken tijdens de dansavond past niet bij DansJeVrij! en is dus niet toegestaan.
 • Fotograferen (en filmen) is niet toegestaan. Het team van DansJeVrij! zal soms foto's maken en deze gebruiken op de eigen site en bij aankondiging van dansfeesten. Deze foto's worden altijd zo bewerkt dat gezichten van mensen nauwelijks herkenbaar zijn (tenzij geen bezwaar is aangegeven). Wil je dat een bepaalde foto op de site wordt verwijderd, stuur dan een mail aan ons.
 • En we zijn de mensen die aan het eind van de avond spontaan wat mee helpen opruimen, zeer dankbaar!

Jouw privacy

DansJeVrij! gaat zorgvuldig met jouw privacy om. We willen aan de privacy wetgeving voldoen. Wij registreren enkel benodigde persoonlijke gegevens van abonnees op de nieuwsbrief en deelnemers aan de workshop. Het gaat om je (voor- en achter)naam, je telefoonnummer, emailadres en eventueel de eerste twee cijfers van de postcode waar je woont. Dit laatste is facultatief en bedoelt voor ons inzicht in uit welke regio onze bezoekers komen. Als abonnee en geregistreerd deelnemer kun je zelf je gegevens aanpassen en kun jij je uitschrijven.
De leden van de kerngroep van DansJeVrij! hebben toegang tot deze gegevens en fotomateriaal. Wij gaan zorgvuldig met deze gegevens en (beeld)materiaal om. We gebruiken dit uitsluitend op de bovenbeschreven wijze voor de activiteiten van DansJeVrij! We zullen deze gegevens nimmer aan derden geven.

Betrokken zijn bij DansJeVrij!

Wij vinden het fijn en belangrijk om een kring van sterk betrokken dansers om ons heen te hebben die wij incidenteel kunnen benaderen met vragen om hulp. Bijvoorbeeld bij het opbouwen of opruimen, of de promotie van DansJeVrij! Maar ook dansers die mee willen denken en de richting mee willen bepalen bij toekomstgerichte vragen. Mocht je daarvoor beschikbaar zijn, stuur dan een berichtje via het contactformulier.
En/of word lid van de facebookgroep "Betrokken bij DansJeVrij!"

Deel deze pagina