Vanaf oktober 2022 publiceren we onze dansavonden op hipsy.nl. Je ziet onze dansavonden op deze website en je kunt je per evenement aanmelden. De links vind je ook per evenement als je op de huidige webpagina doorklikt naar ‘meer informatie over een event’.

Laden Evenementen

Workshop door Jördis Jakubczick en vrij dansen met DJ Aloes

DJ Aloes

Workshop Dans de levensstroom van je hart door Jordis Jakubczick

Durf jij je met hart en ziel aan de dans en het contact met de ander over te geven, zonder jezelf te verliezen of gehecht te raken? Je kunt dit pas doen als je goed in contact bent met jezelf en als geven en ontvangen in evenwicht zijn. Dit evenwicht vindt ook in ons hart plaats, op ieder moment van ons leven. Hiernaar  leren luisteren maakt je hart een bron van wijsheid en verbinding met jezelf en anderen.
Ons hart is het centrum van onze bloedsomloop of anders gezegd een doorgeef-station van onze levensstroom. Het hart is niet alleen de spier die ons bloed door ons lijf pompt, maar het bloed voedt ook ons hart en stimuleert zijn ritme; een wisselwerking par excellence.

Het voedende aspect is het arteriële bloed dat door de slagaderen stroomt en het ontvangende het veneuze bloed (blauwe aderen). Wordt je ook nieuwsgierig? Hoe ervaar jij deze kwaliteiten in de dans? En hoe stimuleert je dat in de samen-Workshopdans met een ander? Kom het ontdekken in deze workshop; op een liefdevolle, intieme en ook speelse wijze in contact gaan met jezelf en met de ander. Een dans vol authenticiteit, waar je niet meer nadenkt over hoe je moet dansen, maar waar ‘het’ jou danst.

Jördis grootste passie is de intieme en oprechte communicatie met anderen via lichaamswerk en dans; En de voluit vrije expressie die ontstaat, als wij naar ons fysieke creatieve proces durven te luisteren.

Tijdens haar training als professionele danseres was Jördis altijd op zoek naar de diepere beweegredenen voor de dans. Waar komt toch de enorme drijfveer voor beweging vandaan? En waarom voelt het soms zo echt en soms zo gedwongen? Dit liet haar besluiten om naast haar opleiding als moderne danseres en choreografe aan de SNDO (school voor Nieuwe Dansontwikkeling aan de AHK) in de VS Body-Mind Centering te studeren. Een diepgaande studie over de intelligentie van het lichaam met onder meer lichaamswerk vanuit ervaarbare anatomie. Het leidde tot een thuiskomen in haar lichaam met zijn diepe wijsheid. En het besef dat lichaam, ziel en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Iets wat zij sinds vele tientallen jaren met veel liefde en passie aan anderen tracht door te geven in vorm van de door haar ontwikkelde Somatic Dance. Zij geeft om de wekelijkse lessen met ‘De Dans van Yin & Yang’ en maandelijkse Dansdagen in Utrecht; En iedere 4de zaterdag van de maand ben je welkom bij de Somatic Dance Avond in de Danswerkplaats in Amersfoort.

In haar Praktijk voor Somatic Healing en haar Somatic Dance Coaching werkt zij individueel met mensen en begeleidt hun in het proces van evenwicht tot krachtige zelfexpressie. Voor meer informatie over Jördis en haar aanbod ga naar www.somatic-dance.nl en www.somatic-healing.nl

__________________________________________________

Van 21 – 23.30 uur neemt DJ Aloes ons mee in een heerlijke dansavond.

DJ Aloes

DJ Aloes draait een muzikale mix uit allerlei uiteenlopende stijlen tot ver over de landsgrenzen, door de tijd naar nu en terug, bekende en onbekende muziek, van reggae, percussie tot tango en klassiek. Laat je verrassen!

visit: www.dansjedans.nl

Gegevens

Datum:
16 dec 2023
Tijd:
19:30 - 23:30
Kosten:
€16 – €18.50
Boek hier:
https://hipsy.nl/event/23131-dansjevrij-te-naarden

Locatie

Naarden
Amersfoortsestraatweg 16
1411 HD
Naarden
+ Google Maps

DansJeVrij! organiseert dansavonden in Amersfoort en Naarden. Elke 1e zaterdag in Amersfoort. Elke 3e zaterdag: in Naarden