Carolien DansJeVrij!

dankbaar herinneren wij

Wat DansJeVrij! vele jaren uniek maakte, was de verrassende muziek van DJ Carolien. Een tijdperk is voorbij. Want terwijl de zon net onder ging en een prachtige volle maan verscheen, is Carolien op maandagavond 28 mei 2018 aan een nieuwe reis begonnen.

Een bijzonder en inspirerend mens hebben wij uitgezwaaid, eigenzinnig en kunstzinnig, dansend nieuwe wegen verkennend, zoekend naar essentie en daarin soms veeleisend voor zichzelf. Toch vooral in eenvoud genietend.

Carolien: eigenzinnig en vrij

Bijna twintig jaar lang en iedere maand verzorgde zij de DansJeVrij! avond, en liet vele dansers steeds weer verbazen en genieten van haar bijzondere muziekkeuzes.
Want zij draaide muziek uit alle werelddelen, allerlei genres en uit alle tijden, met grote voorkeur voor akoestische muziek. Dat betekende ook ruimte voor klassiek, voor nieuw klassiek of zelfs voor Russisch gezang. En altijd was er muziek die je uitnodigde om uit je dak te gaan. Gevolgd door verstillende pareltjes waarbij je weer 'naar binnen' kon keren. Die combinatie van ritmes, stijlen en energie, gecombineerd met vloeiende overgangen, zorgde voor een dansavond die van begin tot eind afwisselend en uitdagend was.

Dankbaar zijn wij - en wij spreken misschien wel voor inmiddels meer dan duizend dansers -  dat wij haar hebben meegemaakt en dat zij ons tot vrije beweging inspireerde. En de laatste jaren konden wij als team DansJeVrij! met haar deze feesten organiseren.

... Carolien danst nu tussen de sterren.

een muzikale autobiografie

Carolien zou Carolien niet zijn, wanneer zij haar afscheid niet zou regisseren. En zo heeft zij in de laatste maanden voor haar sterven de terugblik op haar leven op muzikale wijze vorm gegeven. Op twee speciale herdenkingsavonden is op die muziek gedanst, gelachen, geweend... En beleefden wij mee haar hoogte- en dieptepunten van geboorte tot sterven.

In dit YouTube filmpje vertelt Carolien wat voor haar belangrijk is in de muzikale keuzes: steeds weer DansJeVrij!

Deel deze pagina