'outside-the-box'

DJ Reinier 'outside-the-box' is de huis-DJ bij DansJeVrij! in Amersfoort

De term 'outside-the-box' en 'out-of-the-box' heeft verschillende betekenissen: van een direct gebruiksklaar product (het komt zo uit de doos),  tot 'outside-the-box' dat zoiets betekent als buiten bestaande kaders denken, innovatief en creatief bezig zijn.
Voor ons als team DansJeVrij! heeft het een muzikale betekenis die beide voorgaande definities op een aardige manier combineert:

  • Reinier gebruikt de muziek van 'de moeder' van DansJeVrij! DJ Carolien (overleden mei 2018), die tijdens haar ziekte al haar muziek in een digitale box gebruiksklaar aan ons overdroeg. Het gaat om duizenden nummers die zij in ruim 15 jaar heeft verzameld.
  • En het is muziek die verrassend is, buiten de lijntjes gaat, je creativiteit als danser aanspreekt.
  • In dit YouTube filmpje vertelt Carolien wat zij wilde bereiken met haar muziekkeuzes.
  • En naast deze muziek verzamelt DJ Reinier nieuwe muziek.

Reinier van team DansJeVrij! laat de muziek horen die Carolien heeft verzameld. Naast bekend materiaal is er nog veel muziek die zij nog niet eerder heeft laten horen. Er wordt dus een nieuwe compilatie gemaakt tezamen met nieuwe muzikale vondsten.
Deze avonden wordt aangekondigd met DJ Reinier 'outside-the-box'

Muzikale voorbeelden

Samen met mijn partner en mede-teamlid Lot heb ik een DansJeVrij! muzieklijst gemaakt op Spotify. Het is van alles en door elkaar. Wel geeft het een beetje een indruk wat je in een speellijst  op een DansJeVrij! avond zou kunnen verwachten.

Heb je muzikale suggesties die passen bij 'outside the box'? Laat het mij weten via het contactformulier en wie weet... hoor je het een volgende keer bij DansJeVrij!